SÄÄNNÖT

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Palvottu ry ja sen kotipaikka on Espoo.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on levittää evankeliumia ylösnousseesta Jeesuksesta sekä opettaa Jumalan ylistämisestä ja palvonnasta toimien Suomessa ja ulkomailla.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää hengellisiä tilaisuuksia ja ulkoilmatilaisuuksia, konferensseja, seminaareja ja koulutustilaisuuksia. Työ voi kohdistua kaikkiin ihmis- ja ikäryhmiin.

Yhdistys toimii yhteistyössä erilaisten kristillisten seurakuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden kristillisten toimintamuotojen kanssa. Yhdistys voi perustaa musiikki-, tanssi-, taide- ja raamattuopetusta antavan koulun. Yhdistys voi järjestää kristilliseltä pohjalta humanitääristä avustustyötä sekä kotimaassa että ulkomailla, järjestää matkoja erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin sekä lähetyskohteisiin, ylläpitää erilaisia kristillisiä kerho- ja opetustoimintoja, tehdä kristillistä tv- ja radiotyötä, harjoittaa julkaisutoimintaa, tuottaa musiikki- ja opetusäänitteitä ja -videoita sekä kustantaa kirjoja. Yhdistys voi tukea varoillaan muita evankeliumin työtä tekeviä yhdistyksiä ja toimijoita.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi perustaa ja ylläpitää nettikauppaa ja myydä toimintaansa tukevia tuotteita ja palveluita, voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta, toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä, ylläpitää kahvila- tai ravintolatoimintaa asianmukaisilla luvilla, järjestää maksullista opetustoimintaa, järjestää yhdistyksen toimintaa tukevia kirpputori- ja myynti tilaisuuksia. Yhdistys voi kerätä varoja kannattajilta, julkisilta viranomaisilta, säätiöiltä, yhdistyksiltä, ja yrityksiltä sponsorointina. Yhdistys voi kerätä lahjoituksia tilaisuuksissaan tavalla ja siinä laajuudessa, ettei sitä pidetä varsinaisena rahankeräyksenä. Yhdistys toimii voittoa tavoittelematta.

3. Jäsenet

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä yksityinen ihminen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittaa erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

4. Liittymis- ja jäsenmaksut

Varsinaisilta jäseniltä voidaan periä jäsenmaksua, jonka suuruuden päättää yhdistyksen vuosikokous. Kunniajäseniltä voidaan periä eri suuruista jäsenmaksua kuin varsinaisilta jäseniltä, ja sen suuruuden päättää yhdistyksen vuosikokous.

5. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2 - 5 varsinaista jäsentä sekä 0 - 2 varajäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi sen jäsentä mukaan lukien puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat paikalla. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan, ratkaisee puheenjohtajan ääni. Vaaleissa kuitenkin arpa.

6. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, jokainen yksin.

7. Tilikausi ja toiminnantarkastus

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Yhdistyksellä on vuosikokouksen valitsema yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja.

8. Yhdistyksen vuosikokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa.

Etäosallistuminen yhdistyksen tai valtuutettujen kokoukseen on mahdollista postitse tai tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla ennen kokousta tai sen aikana. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

9. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

10. Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastaja ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan toiminnantarkastaja
10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäili yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

11. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.